Werving in de Zorg

WervingindeZorg.nl is een initiatief van Nr29 regie in arbeidsmarktcommunicatie
0

VitrasCMD werft 100 procent verantwoordelijk

Martijn Hemminga 18 januari 2013    |   3.325 keer gelezen

Zorgorganisatie VitrasCMD is in december 2012 haar nieuwe wervingscampagne gestart: 100% verantwoordelijk. Drie medewerkers van VitrasCMD vertellen hierin over hun werk bij de cliënten thuis. Het doel is om 100 nieuwe medewerkers te werven voor verzorging en verpleging thuis.

Wat houdt het werk echt in

Op 100procentverantwoordelijk.nl zijn filmpjes te zien waarop drie medewerkers vertellen over hun werk in de zorg thuis. Een verzorgende van VitrasCMD vertelt: “Wat mijn werk zo leuk maakt, is dat ik in de thuiszorg heel veel verschillende situaties meemaak. Bij de cliënten thuis kom ik alleen, waardoor ik verantwoordelijk ben voor de best mogelijke zorg.” Een verpleegkundige vertelt: “Je merkt in de thuiszorg dat cliënten tevreden zijn en echt blij worden wanneer je even een praatje met ze maakt.”

Trots op verantwoordelijk werk

Verzorgenden en verpleegkundigen zijn trots op hun werk, vinden de zorg thuis verantwoordelijk werk en voelen zich gewaardeerd. Werken als verzorgende of verpleegkundige in de thuiszorg is een baan om trots op te zijn. Om de thuiszorg in de media een beter imago te geven heeft VitrasCMD besloten medewerkers in te zetten als ambassadeurs.

Drie video's van medewerkers die vertellen

VitrasCMD leidt ook zelf op

VitrasCMD wil de komende maanden 100 nieuwe medewerkers aannemen. Ondanks de landelijke behoefte een rem op de uitgaven van zorg te zetten, neemt de vraag nu toe. Vooral omdat de vergrijzing in onze regio op dit moment hard gaat. VitrasCMD leidt zelf ook medewerkers die uit andere branches komen, op. Baidjoe: ‘Op dit moment is 10% van onze medewerkers in opleiding. Het zijn vaak mensen die jarenlang in een andere branche hebben gewerkt en die op zoek zijn naar meer voldoening in hun werk.’

Bron: VitrasCMD

Reageer

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!