Werving in de Zorg

WervingindeZorg.nl is een initiatief van Nr29 regie in arbeidsmarktcommunicatie
0

Malaika goed ontvangen, maar kijkcijfers zakken in

Martijn Hemminga 3 april 2013    |   3.586 keer gelezen

De 50-delige soap Malaika die sinds maandag 25 maart wordt uitgezonden is goed ontvangen door medewerkers in de zorg. Dat blijkt uit verschillende positieve reacties van lezers van Nursing.nl. Ook initiator Actiz is tevreden. De eerste aflevering heeft 267.000 kijkers getrokken, maar het aantal kijkers daalt sinds de eerste aflevering gestaag.

Kijkcijfers zakken in na goede start

Malaika scoorde in haar eerste aflevering maandag 25 maart met 267.000 kijkers hoger dan het programma Idols Worldwide dat ervoor wordt uitgezonden (139.000 kijkers) en het datingprogramma Take me Out (153.000) dat daarna wordt uitgezonden op RTL5. Daarnaast bekeken zo’n 128.000 mensen bekeken de herhaling van de eerste uitzending op RTL4 of RTL8. De kijkcijfers van de tweede aflevering lagen dinsdag 26 maart met 197.000 iets lager. ActiZ is tevreden, liet de organisatie weten aan de redactie van TvV na de eerste aflevering. ‘We wisten natuurlijk niet zo goed wat we precies moesten verwachten, maar we zijn allemaal positief gestemd, en die geluiden hebben we ook bij RTL gehoord’, aldus woordvoerster Bernadet Naber van Actiz. Regisseur Johan Nijenhuis was in Koffietijd ook positief: ‘Ik ben ontzettend blij ermee. Tien procent van de doelgroep heeft de eerste afleveringen gekeken en op Twitter waren de reacties heel enthousiast.’ Een week later, dinsdag 2 april, zijn de kijkcijfers van de soap ingezakt naar 148.000 volgens Stichting KijkOnderzoek.

Reacties uit de sector

Ondanks de dalende kijkcijfers, zijn medewerkers uit de sector redelijk positief. Op Nursing.nl geeft Anne Jacobs, studente hbo-v, aan de serie ‘leuk en interessant’, omdat de serie grotendeels over de zorg gaat. ‘Omdat ik zelf net stage heb gelopen in een verzorgingshuis komen veel momenten in de soap me bekend voor!’ Ook verpleegkundige Chandra van der Heijen herkent wel een en ander uit de zorg. ‘Maar een stagiaire die verliefd wordt op een dame van het vaste personeel vind ik overdreven. Niet alles is even realistisch.’ Ook Marjan vindt de soap leuk, maar het geeft wel een verkeerd beeld van de zorg: ‘We werken met minutenregistratie, hebben weinig tijd om een begrafenis te organiseren voor een verdrietige cliënt om haar ‘ overleden’ tuinkabouter. Daarbij mogen we als werknemers niet te eigen worden met de zorgvragers… kortom leuke soap maar mensen moeten niet het idee hebben dat het zo in werkelijkheid gaat….’

Malaika

De soap, die bestaat uit 50 afleveren en 30.000 euro per aflevering kost, wordt mogelijk gemaakt door diverse werkgevers en organisaties uit de zorg. Malaika draait onder andere om de drie stagiaires Zoë (Nina van Koppen), Robin (Tim Linde) en Anna (Liza Sips), die samenwonen in een antikraakpand en hun eerste stappen zetten in het werken in de zorg. Zij lopen stage in zorgcentrum ‘Malaika’. Zij werken samen met de ervaren verpleegkundigen Mike (Curt Fortin), Corien (Eva Smid), Esra (Gamze Tazim), Laura (Melissa Drost), Luciel (Jasmine Sendar), Bas (Juvat Westendorp) en herintreder Hanneke (Betje Koolhaas), die allen zo hun eigen achtergronden, problemen en (onderlinge) verliefdheden hebben.

Malaika goed ontvangen, maar kijkcijfers zakken in

Tags: , , ,

Reageer

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!