Werving in de Zorg

WervingindeZorg.nl is een initiatief van Nr29 regie in arbeidsmarktcommunicatie
0

FNV slaat alarm om nulurencontracten in de zorg

Martijn Hemminga 11 april 2013    |   2.787 keer gelezen

De FNV slaat alarm over een groeiende groep werknemers die niet weet of ze volgende maand ook nog de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Dat komt bijvoorbeeld doordat ze een nulurencontract hebben en niet meer worden opgeroepen. Vooral in de zorg blijven werknemers hangen in een flexibel contract, terwijl de hoeveelheid werk structureel is.

Zorg

Een kwart van de meldingen die FNV ontving kwam uit de zorg. Mensen voelen zich ’de eeuwig ondergewaardeerde vakantiehulp’, aldus de FNV. De vakbond baseert zich op bijna 600 reacties die binnenkwamen bij een meldpunt over wat zij noemt ’kruimelcontracten’. De meldingen komen uit diverse sectoren, maar naar verhouding komen de meeste uit de zorg. Vooral uit de gehandicaptenzorg, verzorgings- en verpleeghuizen en thuiszorg komen klachten. Hieronder een aantal meldingen die binnenkwamen van zorgmedewerkers:

Nulurencontract in verzorgingstehuis met grote onzekerheid over de werkuren. Als je iets zegt, wordt je niet meer opgeroepen. “Ik voel mij net een Mexicaanse dagloner”.

Verpleegkundige verzorgingshuis: heeft al vijf verschillende contracten gehad: het één nog beroerder dan het andere. Wil het toch blijven proberen: “het werk is prachtig, maar jij bent een nummer”.

Thuiszorgmedewerker: “Ik moet altijd beschikbaar houden en mag geen vakantie plannen, ook als er geen werk is. Laatst mochten we loten, van de 10 collega’s mochten er twee op vakantie”.

Activiteitenbegeleider gehandicaptenzorg: “Soms weken fulltime werken en dan weer weken helemaal niets. Maar moet wel beschikbaar blijven, anders mag ik niet meer terugkomen. Ik kan soms mijn huur niet betalen en durf mijn kinderen niet naar sportvereniging te sturen: durf geen financiële verplichtingen aan te gaan”.

Draaideurconstructie

Naast nulurencontracten zijn er ook meldingen van mensen die 6 tot 13 jaar in een ’draaideurconstructie’ zitten. Daarbij krijgen ze na drie tijdelijke contracten geen vast contract, maar worden ze drie maanden naar huis gestuurd om vervolgens weer terug te komen op een tijdelijk contract.

„Veel mensen durven in hun eentje niets te ondernemen, omdat ze bang zijn dat ze helemaal niet meer worden opgeroepen”, zegt FNV-bestuurder Catelene Passchier.

Bron: FNV

Reageer

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!