Werving in de Zorg

WervingindeZorg.nl is een initiatief van Nr29 regie in arbeidsmarktcommunicatie
0

Drenthe verleidt jonge huisartsen met eigen praktijk

Martijn Hemminga 17 april 2013    |   2.467 keer gelezen

Huisartsen krijgen in Zuidoost-Drenthe de kans om zich met een collega in een kant-en-klare praktijk in een nieuw gezondheidscentrum te vestigen. De regio kampt met een schreeuwend huisartsentekort volgens Dagblad van het Noorden. Het idee komt van twee huisartsen die zo een bijdrage willen leveren aan het tekort aan artsen.

Aantrekkelijker maken

Door huisvesting eenvoudig te maken en de administratieve last te verlichten, moet het gebied voor jonge dokters aantrekkelijker worden. Dat zeggen Ben Luten, voorzitter van de Huisartsenkring Drenthe en voorzitter Ron Wissink van de Drentse

Huisartsentekorten

Het probleem van een tekort aan huisartsen speelt met name in delen van Drenthe, Groningen en Friesland. Zuid-Limburg krijgt er ook steeds meer last van. In de Randstad bestaat echter een overschot aan huisartsen.

Bronnen: Dagblad van het Noorden | Skipr

Reageer

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!