Werving in de Zorg

WervingindeZorg.nl is een initiatief van Nr29 regie in arbeidsmarktcommunicatie
0

Campagne proefwerken in de zorg in Drenthe

Martijn Hemminga 13 september 2013    |   3.984 keer gelezen

Al eerder schreven we over het artsentekort in Drenthe. Al jaren wordt er geprobeerd artsen naar het noorden en oosten van het land te krijgen. Door de grijze golf stoppen binnen afzienbare tijd heel veel huisartsen met hun werk en opvolging is lastig. Marketing Drenthe haalt nu alles uit de kast om Drenthe bij nieuwe huisartsen aan te bevelen. Geïnteresseerden kunnen een weekend komen proefwerken.

Campagne

In de campagne worden zorgmedewerkers in Nederland uitgenodigd om op 1 en 2 november 2013 te komen proefwerken in Drenthe. Deelnemers worden gekoppeld aan vacatures en krijgen een gastheer- of vrouw in hun vakgebied. De eerste dag loop je met deze gastheer of -vrouw mee en de tweede dag staat in het teken van Drenthe ontdekken. Ook de partners zijn welkom deze twee dagen. De campagne is in de eerste twee weken van september te horen op de radio (100% NL, ORN radio, Q-Music, Radio 2, Sky Radio, Veronica en Classic FM) en te zien via print (5855), Elsevier special, Flow en Happinez en een heleboel geneeskunde-vakbladen zoals De Psychiater, Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde, Medisch Contact, Nursing, De Dokter enz.) en op billboards langs de snelweg. Op de actiesite zijn daarnaast filmpjes te zien waarin een drietal mensen vertellen over het werken in de zorg in Drenthe.

Hieronder de verschillende printuitingen.

Huisarts Nicolette van de Ven in de campagne   John Smit (specialist ouderenzorg) in de campagne Leonie Hettinga (wijkverpleegkundige) in de campagne

Radio-interview

Via deze link kunt u een interview beluisteren dat 13 september 2013 op Radio 1 is uitgezonden over de wervingsproblematiek in Drenthe.

Reageer

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!